>
>

Puhdas Höytiäinen ja luonto täynnä herkkuja - kalaa, marjoja ja sieniä

Höytiäinen sijaitsee Kontiolahden, Polvijärven ja Juuan kuntien alueella. Se on pinta-alaltaan Suomen 15. suurin järvi.

Upeat lomamökit ja -huvilat löytyy täältä

Kalasta Höytiäisellä ja muilla järvillä

Suurimmat siihen laskevat joet ovat Kiskonjoki ja Rauanjoki vesistöalueen luoteisosassa. Järveä on säännöstelty jo vuodesta 1958 Puntarikosken voimalaitospadolla, jonka kautta vedet laskevat Pyhäselkään.

Höytiäinen laski aiemmin Viinijokea pitkin Viinijärveen ja sitä kautta Oriveteen. Uusi purku-uoma Puntarikosken kautta Pyhäselkään muodostui järvenlaskun yhteydessä vuonna 1859, kun hiekkaan rakennetut padot murtuivat kaivuutöiden loppuvaiheessa ja vesi virtasi valtoimenaan Pyhäselkään. Veden pinta aleni 9,5 metriä. Järven pinta-ala pieneni kolmanneksella ja tilavuus aleni alle puoleen alkuperäisestä.

Höytiäisellä on useita kesä- ja talvinuottakuntia. Laahusnuottaus eli troolaus aloitettiin vuonna 1985, mutta nyt toiminta on lopetettu. Järvestä pyydetään mm. kuhaa, harjusta, muikkua, järvitaimenta, siikaa, haukea, lahnaa, madetta ja ahventa. Muistathan hankkia kalastusluvat ennen järvelle tuloa.

» Höytiäisen viralliset kotisivut
» Tarina Sirnitsa (saari Höytiäisellä) erakkomunkista
» Höytiäisen ilmoitetut kalasaaliit

» Kalastusluvat Pohjois-Karjalassa
» Pohjois-Karjalan kalastusopas

Upeat lomamökit ja -huvilat löytyy täältä

Marjasta ja sienestä lähialueella

Pohjois-Karjala on ehkä tunnetuin tateista ja niiden viennistä ulkomaille. Lomamökkien läheisyydestä löydät kaikki niin mustikat, puolukat, vadelmat, tatit ja kanttarellit jos hyvin käy. Lisäksihän läheisyydestä löytyy myös luomutiloja joista voit kerätä vadelmia, omenia ja viinimarjoja.

» Dalla Vallen tatit
» Pohjois-Karjalan itsepoimintatilat

Copyright Sirnihta Lomamökit | Sirnihta Lakeside Holiday Villas in Finland | Yhteistyössä