Sirnihta on keskellä ja lähellä Pohjois-Karjalan hienoimpia nähtävyyksiä ja risteilyjä

Upeat lomamökit ja -huvilat löytyy täältäValamo

Höytiäinen

Höytiäinen sijaitsee Kontiolahden, Polvijärven ja Juuan kuntien alueella. Se on pinta-alaltaan Suomen 15. suurin järvi. Suurimmat siihen laskevat joet ovat Kiskonjoki ja Rauanjoki vesistöalueen luoteisosassa. Järveä on säännöstelty jo vuodesta 1958 Puntarikosken voimalaitospadolla, jonka kautta vedet laskevat Pyhäselkään.

Höytiäinen laski aiemmin Viinijokea pitkin Viinijärveen ja sitä kautta Oriveteen. Uusi purku-uoma Puntarikosken kautta Pyhäselkään muodostui järvenlaskun yhteydessä vuonna 1859, kun hiekkaan rakennetut padot murtuivat kaivuutöiden loppuvaiheessa ja vesi virtasi valtoimenaan Pyhäselkään. Veden pinta aleni 9,5 metriä. Järven pinta-ala pieneni kolmanneksella ja tilavuus aleni alle puoleen alkuperäisestä.

Höytiäinen on monessa mielessä tärkeä järvi Pohjois-Karjalassa. Sen matalat hiekkarannat tarjoavat kesäasukkaille hyvät virkistäytymismahdollisuudet.

Höytiäisellä on useita kesä- ja talvinuottakuntia. Laahusnuottaus eli troolaus aloitettiin vuonna 1985, mutta nyt toiminta on lopetettu. Järvestä pyydetään mm. kuhaa, harjusta, muikkua, järvitaimenta, siikaa, haukea, lahnaa, madetta ja ahventa. Lisätietoa Höytiäisen historiasta, luonnosta, virkistysmahdollisuuksista sekä tarinoista löytyy Höytiäisen virallisilta kotisivuilta.

Höytiäisen viralliset kotisivut

Koli - taiteilijoiden innoittaja

Näkymä Koli-vaaralta Pieliselle on kaunis kansallismaisemamme, joka on innoittanut suuria suomalaisia kuvataiteilijoita ja säveltäjiä ja runoilijoita. Se on edelleen yhtä vaikuttava joka vuodenaikaan. Koli-vaaran laella on suuria puuttomia, paljaita,valkoisen kvartsiitin peittämiä kalliopintoja, jotka tuovat mieleen lumihuippuiset vuoret. Koli-vaaran korkeimmalla kohdalla, Ukkokolilla, voi viettää iltapäivää vaikka piknikillä. Talvella voi hiihtää, lasketella tai samoilla lumikengillä kansallispuiston lukuisilla reiteillä. Siellä riittää myös patikointireittejä retkeilyä harrastaville. Jos on rohkeutta, voi käväistä vaikka Pirunkirkossa tai pysähtyä ihailemaan lammaslaumaa paimenineen laitumella maisemanhoitopuuhissa.

www.koli.fi

Joensuun Bunkkerimuseo - Salpalinja

Joensuun bunkkerimuseo on osa 1 200 km pitkää Suomen Salpaa.  Linnoitusketju rakennettiin vuosina 1940-1941 ja 1944. Bunkkerimuseon alueella voi tutustua kahteen valoisaan ja lämmitettyyn teräsbetonikorsuun aseineen ja esineistöineen, juoksuhautoihin konekivääripesäkkeineen sekä panssarikiviesteisiin.

Avoinna kesä-elokuussa ti-su klo 11-17, ma suljettu.
Juhannuksena suljettu. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Museoon on pääsymaksu. 
bunkkerimuseo.jns.fi

Valamon Luostari - kun kiirettömyys kutsuu

Valamon luostari sijaitsee Heinävedellä, Varkauden ja Joensuun välisen valtatien 23 varrella, kirkkaan Juojärven rannalla. Perille pääsee helposti sekä bussilla, junalla että omalla autolla. Lähin lentokenttä sijaitsee Joensuussa, jonne on matkaa noin 60 km. Luostarimatkan voi ostaa myös valmiina bussipakettina.

Ainutlaatuinen miljöö, rauhallinen tunnelma ja kattavat ravintola- ja majoituspalvelut tekevät luostarista houkuttelevan käyntikohteen, jossa on helppo viihtyä vaikka pidempäänkin. Palveluiden suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon niin liikuntaesteiset kuin lapsivieraatkin. Luostari on avoinna vuoden jokaisena päivänä eikä vierailta peritä pääsymaksua.

www.valamo.fi/

Suomen Kivikeskus - Elämyksiä kivestä

Vuolukivitakat ei varmasti esittelyä kaipaa. Suomen Kivikeskus on tieteen, taiteen ja modernin kiviteollisuuden kohtauspaikka. Se on monipuolinen käyntikohde, jollaista ei löydy muualta maailmasta. 

Suomen Kivikeskus on verkottunut osaamiskeskittymä. Tehtävämme on suomalaisen luonnonkiven tunnettavuuden lisääminen, toimialan kilpailukyvyn parantaminen ja uuden yritystoiminnan synnyttäminen. Kivikeskusessa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä esim Fabergé -munat ovat olleet esillä keskuksessa.

www.kivikeskus.com/

Pikku-Kili - Elämyspiha lapsille

PikkuKili sijaitsee upealla vaaran laella, noin tunnin ajomatkan päässä Joensuun kaupungista pohjoiseen. PikkuKilin eläintarhassa on yli 200 koti- ja luonnonvaraista eläintä mm. alpakka, minipossu, poroja, aaseja, muuleja, villisikoja ym. Näkötornista (22m) avautuu kymmenien kilometrien huikaisevat maisemat. Kodassa voit pitää taukoa ja syödä omia eväitä eläinten katselun lomassa. Lapsille riittää tekemistä ja ihmettelemistä, lisäksi alueella on leikkikenttä, uintipaikka, kioski ja ratsastusmahdollisuus.

www.pikkukili.net

Kitee Zoo

Pyhäjärven hulppeissa maisemissa toimiva Kitee Zoo, Kiteen Eläinpuisto, tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä kahden kilometrin mittaisen maisemapolun kulkijoille. Suomen neljänneksi suurimmasta eläinpuistosta löydät yli 50 lajia ja lähes pari sataa yksilöä.  Kotimaisia eläinlajeja edustaa mm. karhut ja ilvekset. Lisäksi eksoottisia eläinlajeja on runsaasti ympäri maailmaa.

www.kiteezoo.fi/

Tapahtumat Pohjois-Karjalassa

Lähialueen tapahtumakalentereista löydät niin urheilu- kuin kulttuuritapahtumatkin. Joensuun Areenalla on monia konsertteja ja messuja, joten kannattaa tarkistaa myös Areenan sivut.

Copyright Sirnihta Lomamökit | Sirnihta Lakeside Holiday Villas in Finland | Yhteistyössä