Upeita hiihto-, vaellus- ja retkeilyreittejä Herajärven kierroksesta Koliin sekä ampumahiihtostadioniin

Retkeilyllä ja hiihdolla on Suomessa vuosituhantiset perinteet. Nykyisin se on virkistäytymistä luonnon keskellä, irrottautumista arjen kiireistä sekä pyrkimystä harmoniaan ympäröivän luonnon kanssa - samalla se on myös hyvää liikuntaa. 

Upeat lomamökit ja -huvilat löytyy täältä

Hiihdä tai vaella - liikkuminen ottaa ja antaa

Lähellämme on useita upeita, lyhyitä ja pitkiä niin opastettuja kuin opastamattomia reittejä. Opastamattomat alkaa heti ovelta ja opastetut ovat lyhyen matkan päässä - faktaa on vain se että jokaiselle löytyy kyllä se oma sopiva polku katso vaikka Pohjois-Karjalan Vaellusreittioppaasta.

Kolvanan Uuro

Kolvanauuro on pitkä, jyrkkärinteinen maisemallisesti ja luonnonsuojelullisesti erittäin arvokas rotkolaakso. Rotkoa reunustavat jylhät, paikoin pystysuorina seinäminä kohoavat kalliot ja alueella kasvava, pitkään metsänkäsittelyjen ulkopuolella ollut puusto tekevät siitä lähes ainutkertaisen. Uuron pohjalla kivikossa kiemurtelee puro, joka saa alkunsa suon ympäröimästä pienestä Koiralammesta.
» Kolvanan Uuron ja lähialueet
» Kolvanan Uuron kotisivut
» Kolvananuuro wikipediasta

Herajärven Kierros - Suomen paras retkikohde 2007

Kolin maisemissa kiertävä Herajärven kierros valittiin ylivoimaisella äänten enemmistöllä vuoden 2007 retkikohteeksi Retkimessujen yleisöäänestyksessä. Kierros on viime vuosina noussut eteläisen Suomen suosituimmaksi vaelluspoluksi.

Herajärven kierros on 40 kilometriä pitkä vaativa rengasreitti, joka kulkee osittain Kolin kansallispuiston alueella. Reitin voi kiertää 2–3 päivässä, jolloin ehtii nauttia alueen monipuolisista maisemista.

Monet eivät tiedä, mutta Herajärvellä on myös upeat hiihtoladut sekä kesäisin opastettuja vaelluksia.

» Herajärven kierros - Pohjois-Karjalan vaellus- & retkiopas -
» Herajärvenkierros opastettuna - Koliactiv
» Herajärvenkierros opastettuna - Future Freetime

Jäähdytetty latu / Ampumahiihto stadion - ala hiihtämään jo hyvissä ajoin syksyllä

Kontiolahdelle valmistunut latu on 1,5 km pitkä ja leveyttä ladulla on 3,7 m yhteen suuntaan hiihdettäessä. Heti ladun avauduttua aukeaa myös 33 ampumapaikkaa, joiden kohdalla ladun leveys on 8 metriä. Tämä mahdollistaa lajinomaiset hyvät ampumaharjoitukset, koska latua käytetään myös Ampumahiihdon MM-kisoissa sekä vuonna 2009 Hiihdon SM-kisoissa.

Myös perinteisen ladut ovat käytössä heti ladun auettua.

www.jaahdytettylatu.fi

Näytä Herajärven kierros ja Kolin reitit suuremmalla kartalla